Waarop ben jij destijds gevallen bij je woning?

DENK NOG EENS TERUG AAN DE TIJD DAT JIJ JOUW WONING KOCHT

Bij de verkoop van jouw woning is het belangrijk om terug te denken aan waarop jij destijds bent gevallen. Wat was het dat je bij deze woning dacht: dit is hem, hier wil ik wonen! Was dat het fraaie uitzicht, de zonnige tuin, de extra bergruimte, de openhaard, openslaande deuren, de erker of andere authentieke details?

WEET JE WEER WAAROP JIJ BENT GEVALLEN?

Ga daarna aan de slag! Zet je woning nog één keer in het zonnetje. Benadruk alle pluspunten die jij destijds ook zag. Waar werd jij direct enthousiast van en wat heb je aangepast aan jouw wensen? Stap over het feit heen dat deze woning nu voor jou bijvoorbeeld te klein is geworden of andere wensen die je hebt en die voor jou in deze woning niet realiseerbaar zijn. Voor een koper kan dit juist precies de woning zijn die hij zoekt. Je weet niet waar hij vandaan komt; een zolderkamertje bij de ouders of een éénkamer flatje.

JOUW WONING IS VOOR DE KOPER DE GEDROOMDE VOLGENDE STAP

Allereerst loop je kritisch alle ruimten door. Let erop dat ze makkelijke toegankelijk zijn, zonder obstakels. Daarnaast kijk je of de ruimtes licht en ruimtelijk zijn ingedeeld. Als laatste check je of ze een duidelijke functie hebben.

HOE JIJ IN DE WONING HEBT GELEEFD, KAN VOOR EEN POTENTIËLE KOPER NIET DEZELFDE MANIER ZIJN

Dus tover een hobbykamer weer terug in een gewilde 3e slaapkamer. Ruim je rommelzolder op en presenteer deze als een volwaardige 4e slaapkamer voor nog een extra gezinslid. Denk aan een kantoor aan huis. Dit alles zodat de koper meer ruimte ziet, waardoor de woning zal passen bij zijn behoefte. Een koper ziet wat hij ziet en bedenkt vaak niet wat er nog meer mogelijk is. Doordat jij dit op een presenteerblaadje aanreikt, maak jij het de koper heel makkelijk om voor jouw woning te vallen. Bovendien is een mooie presentatie van jouw woning op Funda ook een mooi afscheid van de tijd dat jij er hebt gewoond, toch?

misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *