Hoe blijf je als verkoper rustig in deze oververhitte markt?

HOE BLIJF JE ALS VERKOPER RUSTIG IN DEZE OVERVERHITTE MARKT?

Neem de tijd voor de voorbereidingen! Om je woning optimaal te presenteren voor de verkoop neem je allereerst echt de tijd. Vertrouw erop dat je de tijd die je nu investeert om je woning echt klaar te maken voor de verkoop, je straks sneller de juiste koper oplevert. Dit is het moment om te bepalen of je echt al je spullen mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Misschien kun je met veel minder toe, of wil je juist bepaalde zaken veranderen. Maak dan nu je selectie en laat geen onnodige items in je huis staan die ongemerkt veel ruimte innemen. Maar neem ook niets mee, van wat je toch niet meer wilt gebruiken. Ook het opslaan van een deel van je inboedel is een goed idee.

Laat de verkoop in jouw voordeel uitpakken

Verkopen van woningen gaan snel en waarschijnlijk heb je al een nieuwe woning aangekocht. Je wilt dan natuurlijk ook snel weten waar je aan toe bent, door jouw huis ook snel in de verkoop te zetten. Laat je niet gek maken door de haast die de markt heeft of misschien de haast van jouw makelaar. Kopers willen graag toeslaan maar ook een makelaar wil natuurlijk graag voor je aan de slag. Het werk van de makelaar is vooral voorbereidend, technisch, strategisch en juridisch. Zijn toegevoegde waarde richting potentiële kopers wordt echt merkbaar als de woning online staat en de bezichtigingen beginnen. Dus zij plannen graag de fotografie al voor je in op het moment dat jij je handtekening zet en met hen in zee gaat.

Jouw geïnvesteerde tijd terugverdienen

Op het moment dat jij helemaal klaar bent met je voorbereidingen maak je de afspraak voor de fotografie. Liever een weekendje extra schilderen, opruimen of schoonmaken dan te snel handelen en belangrijke zaken overslaan. Deze geïnvesteerde tijd, ga je echt dubbel en dwars terugverdienen op het moment dat je woning live staat en de eerste bezichtigingsronden lopen. Voordeel is ook dat als je veel belangstellenden hebt, je maar een aantal bezichtigingsronden hoeft te plannen. Dat betekent in de praktijk minder lang je huis spic en span voor bezichtigingen. Omdat je er nog steeds woont kan dat en best belastend zijn. Vaak zit de ideale koper bij die eerste bezichtigingen en kan er snel geschakeld worden om tot overeenstemming te komen. Dit kan al in de tweede week zijn. Dat is nog eens een soepele verkoop! Dus neem echt de tijd om te zorgen voor die verpletterende eerste (online) indruk.

Misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *