Leuke baan! Echt een geweldig vak! Verkoopstylist

EEN DAG UIT HET LEVEN VAN: DE VERKOOPSTYLIST

Bij jou thuis hoor ik graag van je wat de aanleiding is van de verkoop. Wat is jouw volgende stap? Ik realiseer me dat ik zomaar jouw privéleven binnenstap en ga daar respectvol mee om. We bespreken waarop jij destijds bent gevallen, wat verkoopstyling inhoudt en hoe de woning leefbaar voor je blijft.

NA DE KENNISMAKING DOEN WE DE RONDE DOOR JOUW HUIS

Allereerst starten we in de keuken. Ik kijk naar het aanrechtblad en of er bovenop kastjes spullen staan met als doel deze er ruimtelijk en functioneel uit te laten zien. Accessoires die het goed doen in de keuken zoeken we op of noteren we op de checklist zodat je die later kunt verzamelen. Denk aan houten snijplanken, zeepdispensers, fruit, een veldboeket of kruidenplantjes.  Daarna lopen we de woonkamer in en let ik op persoonlijke spullen zoals foto’s en verzamelingen die je beter weglaat om de koper bij de rondleiding niet af te leiden.

DE KOPER BIJ DE RONDLEIDING NIET AFEIDEN

Kleine veranderingen doe ik meteen voor je: ik haal spullen weg van overvolle kastjes en plaats deze in het midden van de kamer die jij later wegbergt. Ik let op dat het ruim is, maar wel huiselijk met harmonie in kleuren. Je hoort van mij of een vloerkleed, een plaid of kussens in een bepaalde kleur of planten de huiselijkheid verder benadrukken. We plaatsen meubels optimaal voor een goede doorloop en zichtlijnen. En als grote meubelstukken tijdelijk beter uit huis gehaald kunnen worden, zeg ik je dat ook.

STILSTAAN BIJ KASTEN EN OPBERGRUIMTE

Doordat we stilstaan bij opbergruimte bepalen we of je ze gebruikt om snel iets weg te bergen bij bezichtigingen of dat ze ruim moeten ogen om opbergruimte te benadrukken. De ouderslaapkamer krijgt het hotel gevoel door het tweepersoonsbed aan te kleden met een sprei, sierkussens en ook hier weer harmonie in kleuren. Andere ruimtes controleer ik op duidelijke functies en adviseer aanpassingen waar nodig. In de tuin of op het balkon kleden we het tuinmeubilair uitnodigend aan met kussens. Overal in jouw woning kijk ik naar de onderhoud en afwerking en of hierin verbeteringen mogelijk zijn.

IK GEEF JE VEEL HANDIGE TIPS WAARMEE JE ALS VOORBEREIDING OP DE FOTOGRAFIE AAN DE SLAG GAAT

Al deze zaken loop je voor iedere bezichtiging na. Zo bereid ik jou optimaal voor op de presentatie van jouw huis. Bij het weggaan heb jij een duidelijk beeld van de aan te pakken zaken. Ik vertrek met een gerust hart, want ik zie dat jij begrijpt waarom dit voor de uiteindelijke opbrengst het verschil gaat maken en jij hebt de motivatie en het vertrouwen gekregen dat jij dit prima zelf kunt. Op naar het volgende adres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *