Jouw woning verkoopklaar in 5 stappen

Met deze 5 stappen is jouw woning helemaal klaar voor de verkoop. Daarna kun jij met een gerust hart een selectie maken welke makelaar jouw woning mag verkopen. 

1. CHECK ONDERHOUD EN REPAREER WAAR NODIG

Pak lekkende kranen, losse plinten, afgebladderde verf etc. nu aan. Dit is het moment want je wilt de koper hier niet op laten afknappen. 

2. BENADRUK ZAKEN WAAROP JIJ DESTIJDS BENT GEVALLEN

Denk terug aan de tijd dat jij de woning aankocht. Op welke elementen ben jij gevallen? Denk aan een open haard, openslaande tuindeuren, glas-in-lood etc. Benadruk deze in de presentatie. 

3. CHECK ALLE RUIMTES OP DUIDELIJKE FUNCTIES

Per ruimte hanteer je de vuistregel dat die slechts één functie mag hebben. Dat is wel zo overzichtelijk!

4. ZIJN DE RUIMTES LICHT, RUIMTELIJK EN IS ER HARMONIE IN KLEUREN?

Open raambekleding voor extra veel lichtinval. Verplaats grote meubels als deze de route blokkeren of haal ze (tijdelijke) weg uit je woning. Zijn er al te uitgesproken kleuren? Probeer deze op elkaar af te stemmen zodat je een rustig kleurenpalet overhoud.

5. VOEG SFEERMAKERS TOE ALS PLANTEN, KLEDEN, KUSSENS EN PLAIDS

Planten, vloerkleden, kussens en plaids doen het in elke ruimte heel goed. Ze geven huiselijkheid en sfeer. 

VRAAG DE CHECKLIST AAN OP DEZE SITE VOOR EEN EXTRA KRITISCHE BLIK

Ik heb een handige checklist voor je samengesteld waarop je per ruimte duidelijk terugvindt waarop je kunt letten. Deze is voorzien van een invulveld voor de aan te pakken taken. Bovendienis er een kolom met een planning voor de benodigde tijd. Want afvinken houd je gemotiveert om door te gaan. Dit met als doel om jouw woning optimaal te presenteren voor de verkoop. 

misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *