Heb jij geen VT wonen interieur, maar wil je wel kopers?

HEB JIJ GEEN VT WONEN INTERIEUR, MAAR WIL JE WEL DAT KOPERS VERLIEFD WORDEN OP JOUW HUIS?

Jij hebt geen VT Wonen interieur, maar zoekt een koper voor jouw huis? Geen nood! Daar is een simpele oplossing voor. Verkoopstyling is heel goed toe te passen op elk interieur, dus ook op jouw eigen vertrouwde inrichting. Dus wees niet bang als jouw woning niet is ingericht volgens de woontrends van 2022. Het gaat erom dat je de woning aantrekkelijk presenteert 0zodat jouw ideale koper zich hier direct ziet wonen.

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JOUW IDEALE KOPER ZICH DIRECT THUIS VOELT?

Samen met de vastgoedstylist loop jij alle ruimtes in jouw woning door. Zij zorgt ervoor dat jouw woning optimaal tot zijn recht komt. Zij ziet jouw meubels en accessoires als middel om alle bijzonderheden van jouw woning optimaal te laten zien.

JOUW WONING SPEELT DE HOOFDROL EN NIET JOUW INTERIEUR

Om jouw woning optimaal te presenteren zal zij een vast stappenplan doorlopen. Allereerst let zij heel kritisch op het onderhoud en de schoonmaak. Want dat is waar kopers snel op afknappen. Dus is er achterstallig onderhoud? Dan noteert zij dit voor jou op de checklist. Jij pakt dit dan op een later tijdstip aan. Zaken die achterblijven, zoals bijvoorbeeld je keukenapparatuur moeten echt goed schoon zijn. Desnoods laat je dit professioneel reinigen.

LICHTINVAL OPTIMALISEREN

Als zij vervolgens jouw woning verder doorloopt, zal zij altijd letten op het licht. Zo zal zij zorgen dat er voldoende licht binnenkomt door alle raambekleding open te schuiven. Natuurlijk licht heeft altijd de voorkeur boven lamplicht.

RUIMTELIJKHEID BENADRUKKEN

Daarna volgen de looplijnen en de zichtlijnen. Als grote meubels in de weg staan, of het zicht op bijvoorbeeld de tuin, blokkeren dan adviseert zij jou om deze anders neer te zetten of om deze tijdelijk buitenshuis op te slaan.

MAXIMAAL ÉÉN FUNCTIE PER RUIMTE

Zijn de loop-en zichtlijnen op orde? Dan kijkt zij naar de functies van elke ruimte. Het is van belang dat elke ruimte maar één functie heeft. Dat is wel zo overzichtelijk. De koper ziet zo één mogelijkheid van die specifieke ruimte en dat is genoeg. Kies liever voor slaapkamers en bijvoorbeeld een kantoor aan huis. Heb jij een hobbykamer bedenk dan dat deze alleen leuk is als je deze ruimte niet heel hard nodig hebt. Jouw koper zal 9 van de 10 keer op zoek zijn naar meer ruimte voor zichzelf of zijn gezin, dus concentreer je daarop. Een extra slaapkamer is altijd meerwaarde.

KLEUR IN JE INTERIEUR

Is jouw inrichting als een wachtruimte bij de dokter of meer richting Villa Kakelbont? Bedenk dat kleur een bepalende factor is voor de kijker. De koper heeft niet altijd zoveel verbeeldingskracht als je denkt en kan afknappen op een felgekleurde wand. Het advies van de verkoopstylist is dan altijd om deze te schilderen. Dit noteert zij op de checklist. Kies wel een accentkleur die je laat terugkomen in de accessoires.

EN NU NOG EEN BEETJE HUISELIJKHEID

Het laatste belangrijke punt is huiselijkheid. Hierbij denk je zelf vaak aan het feit dat jij je omringt met al jouw geliefde spullen zoals foto’s en verzamelingen. Deze staan volop in jouw woning en maken dat jij je hier zo thuis voelt. Voor een koper is dat anders. De interesse van de koper houd je vast door te zorgen dat er niet te veel afleiding is. Dus geen persoonlijke spullen en geen verzamelingen waar hij uitgebreid bij gaat stilstaan. Het is jouw woning waar de aandacht naar uit moet gaan. En je wilt dat de bezichtiging vlot verloopt.

SFEERMAKERS DIE NIET PERSOONLIJK ZIJN

Nu je al je persoonlijke spullen en verzamelingen weghaalt kan het zijn dat het er wat kaal uitziet. Dit los je op door sfeermakers toe te voegen. Echte sfeermakers zijn planten. Zorg ervoor dat in elke ruimte wel iets van levend groen staat. Ook kussens en plaids in de accentkleur zijn waardevolle sfeermakers. Een vloerkleed kan juist kleur toevoegen als een ruimte wat kil aanvoelt. Maar een vloerkleed kan ook juist een mooie onderbreking zijn van veel van dezelfde kleur. Net wat bij jou van toepassing is.

MAATWERK

Heel veel kun je zelf doen om kopers verliefd te maken op jouw huis. Daar start je meteen zelf mee. Het echte maatwerk voegt de verkoopstylist toe. Elke woning is anders en elke woning heeft een iets andere aanpak nodig. De stylist is vindingrijk en voegt op een simpele manier de juiste accenten toe. Dit kan zijn door jou een boodschappenlijstje te geven met wat goedkope en makkelijke te verkrijgen accessoires. Bovendien weet zij uit ervaring dat er veel spullen in jouw huis liggen waarvan jij het bestaan bent vergeten. Zij vraagt jou deze op te zoeken voor het gewenste effect. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het groen in jouw tuin. Dit zijn sfeermakers waar je gratis over beschikt. Kortom, heb jij geen VT wonen interieur? Ik help je door jouw interieur slim in te zetten bij de verkoop van je woning. We werken samen aan de optimale presentatie. Een echte teamprestatie!

 

misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *