Een woning met ouderwetse meubels toch aantrekkelijk presenteren voor de verkoop?

HOE PRESENTEER JE EEN WONING MET OUDERWETSE MEUBELS TOCH AANTREKKELIJK VOOR DE VERKOOP?

Met heel warme gevoelens kijk ik terug op dit project in Amsterdam Zuid. Een prachtige statige woning, met maar liefst 3 woonlagen en een 15 meter diepe tuin. Waarom?
Omdat ik hier mijn toegevoegde waarde optimaal kon laten zien. Hoe presenteer je een woning met ouderwetse meubels aantrekkelijk voor de verkoop? Want met het ouderwetse, gedateerde interieur denk je al snel: waar moet je beginnen?
Nou gewoon bij het begin! Ik meldde me bij de kinderen van de eigenaar die de woning flink aan het leeghalen waren. Tijdelijk hadden hier de kleinkinderen van vader gewoond en deze meubels waren grotendeels al weg. Vader was inmiddels naar het verzorgingshuis verhuisd en de woning moest nu toch écht van de hand. 

woonkamer met ouderwetse meubels toch aantrekkelijk presenteren

OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE BESTAANDE MEUBELS

Even schrok ik van wat er allemaal al weggehaald was. De bank, de eettafel, bedden… Maar op de foto’s die ik al van de woning had ontvangen wist ik dat er een paar troeven in de kamers boven stonden. Dus ik struinde het huis door naar elementen die ik kon gebruiken. Zo vond ik op de zolder een mooie blauwe fauteuil. In één van de kleine kamers een salontafel. Daarnaast stonden in de woonkamer een paar stoelen met eenzelfde blauwe kleur. Ik zag eenheid ontstaan. 

CREATIVITEIT EN VINDINGRIJKHEID

Zo creëerde ik weer een huiselijke zithoek, mooi aan de voorzijde van de woning. Dicht bij de erker, een warm welkom bij het binnenkomen. Vervolgens haalde ik het grote kleed uit de hal. Ik plaatste een bijzettafel in de zithoek erbij. Hierop legde ik boeken met blauwe en groene kaften, kandelaars op de salontafel en verschillende lampen. Ook bracht ik ruimte in de keuken door de eettafel daar juist weg te halen. Deze plaatste ik royaal in de living. Ook kwam het Wedgwood uit de grote kast goed van pas om de donkere tafel mooi te dekken. Daarna hing ik kunst en een grote spiegel aan de muur. Als laatste haalde ik groen uit de tuin om vazen te vullen. Deze plaatste ik op allerlei plekken als mooie finishing touches. De kinderen waren zo blij verrast. Dus heb jij ook geen VT Wonen interieur? Zo presenteer je een woning met ouderwetse meubels aantrekkelijk voor de verkoop!

mooie waardering voor styling met ouderwetse meubels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *