Zonder VT wonen interieur toch kopers verliefd op jouw huis?

Heb je geen VT Wonen interieur, maar wil je wel dat kopers verliefd worden op jouw huis?

Waar begin je als er in een woning de afgelopen 40 jaar alleen maar spullen zijn binnengebracht? En nu ben jij de erfgenaam van deze woning, maar je hebt geen plannen om er zelf te gaan wonen. Dus de woning moet verkocht.

Dat overkwam mijn klant Jos. De woning van zijn overleden moeder wilde hij verkopen omdat hij zelf geen ambities had om weer in Castricum te gaan wonen. Hij zag er erg tegenop, want waar begin je?

Nou gewoon bij het begin.

Het begint met het stylingadviesgesprek

Via zijn makelaar kwam ik met hem in contact. We spraken af voor het stylingadviesgesprek. En wat een fantastische woning! Een ruime twee-onder-één-kap op een geweldig stuk grond, een grote woonkeuken met ruimte voor een leuke ontbijthoek, de woonkamer met een aparte ‘chill’ hoek en met een garage waar menig doe-het-zelver onmiddellijk verliefd op zou worden.

Maar, dit zag ík meteen. En ik behoor tot de ‘lucky’ 20% die heel gemakkelijk door de vele, vaak gedateerde, spullen van een ander heenkijkt. Ik heb er zelfs mijn beroep van gemaakt. Menig kijker, de overige 80% dus, heeft hier echter moeite mee. Die moeten we helpen dit ook te zien. We kwamen er al snel achter dat hier meer nodig was. Jos had hulp nodig bij het uitzoeken welke meubels en spullen wel gingen bijdragen aan de presentatie en welke overbodig of overvloedig waren.

Handen uit de mouwen want het is wel even werk

Dat betekende dus een aantal dagen flink de handen uit de mouwen. Heel veel spullen naar de garage gebracht. Uit de vele vazen van moeder kozen we een aantal met de hoogste decoratie waarde. We schoven met meubels. De vele schilderijen van deze kunstenares hebben we in elke kamer een mooie plek gegeven. Elke kamer kreeg een duidelijke functie, zodat een koper direct zou zien dat het voor zijn gezin voldoende slaapkamers had. Snoeien, ramen lappen en de schoonmaak maakten het geheel af. De woning was klaar voor de fotografie. Ik wachtte op een mooie dag met een zonnetje, want dat verdiende deze woning ook, en ging aan de slag met de foto’s, 360° foto’s end e video. Ik schoof zelfs mijn verlengde statief uit voor een foto van grotere hoogte om die enorme voortuin te benadrukken.

En dan ineens zie je het

En dan zie je ineens in de fotoreportage terug wat ik bij het eerste gesprek al zag. Al die ruimte, al dat licht, de prachtige houten vloer. Te gek!

En inderdaad, kopers zagen dit ook. Het duurde dan ook niet lang voor een koper zich aandiende en de verkoop een feit was. Jos belde mij enthousiast op en was zo blij dat het al zo snel gelukt was. Nu geen vreemden meer over de vloer. Hij kon op zijn gemak verder met het uitzoeken van de persoonlijke spullen en alles wat zijn moeder dierbaar was. Maar ook afscheid nemen van de woning waar hij vanaf zijn elfde zijn jeugd had doorgebracht.

Een bijzonder project waar ik met warme gevoelens aan terugdenk. Dit is waar ik elke dag met veel plezier mijn bed voor uit kom.

Zit jij in zo’n vergelijkbare situatie, of ken je iemand die niet weet waar te beginnen? Bel me. Ik help heel graag.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *