Portfolio

Woninginrichting

volledige inrichting van een lege woning

Een woning van slechts 30m2 vormt voor een koper echt een uitdaging. Zeker als deze leeg is. Door de woning in te richten laat je zien dat eigenlijk een heel huis in het klein gewoon in de woning past. Een tweepersoonsbed, een zithoek met ook nog plaats voor visite en een eettafel bij het raam, zodat dze kan dubbelen als werkplek. Bekijk de video hier

voor

na

na

na

Woninginrichting

volledige inrichting van een lege woning

Voor deze woning was het beter om eerst de woning helemaal leeg te halen en vervolgens in te richten met huurmeubilair. Dit, om goed het gebruik van de ruimte te benadrukken. Met de plaatsing van meubels gaat de ruimte veel meer leven en gaan kopers zichzelf hier zien wonen. 

voor

woonkamer voor

na

na

na

na

na

Woningfotografie

nieuwe foto's voor een aantrekkelijke reportage

Met veel plezier denk ik terug aan deze fotografie opdracht.  De jonge verkoopster had moedig aangegeven aan de makelaar dat ze haar woning op de foto’s niet optimaal tot zijn recht vond komen. De makelaar nam haar teleurstelling serieus en vroeg mij om een nieuwe fotoreportage te verzorgen. Bij het zien van de gemaakte foto’s had ik een idee waar het aan ontbrak. Dit heb ik zo goed mogelijk aangepast voor een aantrekkelijker beeld van deze woning. 

fotoreportage Karen Luiken 1
fotoreportage Karen Luiken 2
fotoreportage Karen Luiken 3
fotoreportage Karen Luiken 4 1

Restyling: een combinatie van bestaand meubilair en huurmeubilair

restyling voor een beter beeld van de woning

voor

na

restyling Gerda Brautigamstraat 14 - woonkamer 3

Voor deze woning lag de uitdaging in de ronde vormen van de kamers. Ook waren sommige meubels wat gedateerd. De uitgesproken marmeren vloer en de fel rode accenten waren ook te veel aanwezig. Dus door het lichter te maken, de ronde vormen te omarmen en de inrichting te moderniseren ziet de woning er nu aantrekkelijker uit. Bovendien zijn alle ruimtes nu voorzien van een duidelijke functie. Ineens is deze woning voor een compleet gezin geschikt. Wat een verandering! Hier zijn naast de huur van sfeermakers ook tal van huurmeubels ingezet. Deze inventaris heb ik in eigen beheer, vraag naar de mogelijkheden. 

voor

na

restyling Gerda Brautigamstraat 14 - woonkamer 2

voor

na

restyling Gerda Brautigamstraat 14 - woonkamer

voor

na

restyling Gerda Brautigamstraat 14 - ouderslaapkamer

voor

na

restyling Gerda Brautigamstraat 14 - slaapkamer

voor

na

restyling Gerda Brautigamstraat 14 - kleine slaapkamer

Restyling: een combinatie van bestaand meubilair en huurmeubilair

lege woning aanvullen met huurmeubels en accessoires

voor

na

sfeermakers huren bij verkoop Eerste Atjehstraat 6D/E-woonkamer

Een woning die nagenoeg leeg is opgeleverd nadat de huurder is vertrokken, heeft aandacht nodig. Een lege woning verkoopt niet. Door deze weer zoveel mogelijk in te richten, komen de ruimtes beter tot hun recht. Bedden en bureaus geven duidelijk aan hoeveel ruimte er in de kamer is. En het geheel ziet er zo veel uitnodigender uit. Deze inventaris heb ik in eigen beheer, vraag naar de mogelijkheden. 

voor

IMG_2282

na

sfeermakers huren bij verkoop Eerste Atjehstraat 6D/E-woonkamer/keuken

voor

na

sfeermakers huren bij verkoop Eerste Atjehstraat 6D/E-keuken

voor

na

sfeermakers huren bij verkoop Eerste Atjehstraat 6D/E-ouderslaapkamer

voor

na

sfeermakers huren bij verkoop Eerste Atjehstraat 6D/E-slaapkamer

Huur van sfeermakers

sfeermakers huren voor de puntjes op de i

voor

PHOTO-2022-11-25-19-40-36 (1)

na

verhuur sfeermakers KNSM-laan 583-woonkamer

Deze woning voelde wat kil door de keuze van materialen en het kleurgebruik. De zwartleren bank kreeg flink wat kussens en een plaid. De glazen tafel wat houtkleur. Het bed in de slaapkamer werd mooi opgemaakt. De kleine slaapkamer kreeg een studeerplek erbij. In de badkamer waren maar enkele accessoires nodig om wat meer sfeer te brengen.  

voor

PHOTO-2022-11-25-19-40-37

na

verhuur sfeermakers KNSM-laan 583-eetkamer

voor

PHOTO-2022-12-07-15-10-19

na

verhuur sfeermakers KNSM-laan 583-ouderslaapkamer

voor

PHOTO-2022-12-07-15-10-35

na

verhuur sfeermakers KNSM-laan 583-slaapkamer

voor

PHOTO-2022-11-25-19-40-37 (3)

na

verhuur sfeermakers KNSM-laan 583-badkamer

Stylingadvies

slaapkamer met uitgesproken behang is toch rustig gepresenteerd

voor

slaapkamer voor verkoopstyling

na

slaapkamer na verkoopstyling

Mijn advies voor deze slaapkamer was om het uitgesproken behang in een lichte teint over te schilderen. Helaas was dit niet uitvoerbaar voor de eigenaar. Door het beddengoed rustig te houden in een fris witte kleur, het bureau op te ruimen, geen spullen meer voor het raam te zetten, is het toch een rustig geheel geworden. De oranje kleur hebben we bovendien verder in de woning terug laten komen in een mooi veldboeket in herfstkleuren op het kookeiland, sinaasappels in de fruitschaal en kunst met oranje accenten aan de muren.

maak een selectie uit de apparaten op het werkblad in de keuken

voor

keuken voor styling

na

keuken na styling

Het aanrechtblad van de keuken houd je het liefst zo ruim mogelijk. Door niet alle apparaten op het werkblad te laten staan, geef je een gevoel van ruimte. De koele kleur groen krijgt een warme tegenhanger met de houten snijplanken.

Stylingadvies

met ‘ouderwets’ meubilair toch een huiselijke sfeer neergezet

voor

gedateerde woonkamer voor restyling

na

gedateerde woonkamer na restyling

Met een ogenschijnlijk ouderwetse inrichting heb ik  toch een huiselijk gevoel aan deze woonkamer gegeven door echt een zithoek te creëren. De losse zitelementen hebben de kleur blauw met elkaar gemeen en dat geeft een gevoel van eenheid. Wat kunst aan de muur, bijzettafeltjes en wat groen uit de tuin maken het geheel af.  Bovendien leent de erker zich natuurlijk prima voor deze zithoek. Vandaar dat ik deze zithoek aan de voorzijde van de woning heb geplaatst, daar waar je tevens de woning binnenkomt. 

maak een bed altijd op met een rustig sprei en wat kussens

voor

slaapkamer zonder verkoopstyling

na

slaapkamer na verkoopstyling

Laat bedden nooit onopgemaakt. Door een bed op te maken, nachtkastjes te plaatsen en wat kunst aan de muur, is deze slaapkamer veel uitnodigender gepresenteerd.

Online stylingadvies

advies op afstand: net zo waardevol

voor

stylingadvies op afstand voor

na

stylingadvies op afstand na

Omdat er zowel rood als blauw in de woning aanwezig is, adviseer ik om  één van deze als accentkleur te gebruiken. In dit geval rood. Ik adviseer wanddecoratie te ruilen zodat er harmonie in kleur ontstaat. Planten die vrij in de doorloop staan, laat ik naast de bank plaatsen. Evenals lectuurbakken die middenin de ruimte staan, geef ik een logische plek. Daar waar je ze gebruikt, naast de bank.

voor

online advies voor

na

online advies na

Deze extra hoek in de woonkamer krijgt een duidelijke functie, door hier een fauteuil met tafeltje te plaatsen. Met de blik naar buiten, zodat je hier zo maar even kunt gaan zitten lezen.

Digitale restyling

een digitale restyling voor een sterk verouderde keuken

voor

verouderde keuken 1

na

digitale restyling van een keuken 1

Deze keuken is dusdanig verouderd dat een koper zich hier waarschijnlijk niet snel ziet kokkerellen. Om dit voor de verkoop even op te knappen is echt een te grote klus, en helemaal niet nodig. Door een artist impression te laten maken, geef je een leuk inkijkje in de mogelijkheden van deze keuken.

moderne hoge keukenkasten benutten de ruimte optimaal

voor

verouderde keuken

na

digitale restyling van een keuken

Tegenwoordig zijn er nieuwe keukenkast opstellingen die de ruimte in deze kleine keuken optimaal benutten. En met een mooi fris kleurtje geeft dat de kijker een leuk idee van hoe het eruit kan komen te zien als zij de sleutel van hun nieuwe huis hebben ontvangen.

Digitale restyling

een digitale restyling voor een verouderde slaapkamer

voor

slaapkamer voor de digitale restyling

na

digitale restyling van een slaapkamer 2
digitale restyling van een slaapkamer

Deze slaapkamer is wel toe aan een frisse inrichting. Door een artist impression krijg je van dezelfde kamer ineens een heel andere indruk.

Digitale restyling

een digitale restyling voor een lege huurwoning

voor

woonkamer leeg gepresenteerd

na

digitale restyling van een woonkamer

Deze woonkamer wordt leeg opgeleverd omdat het een huurwoning betreft. Een digitale restyling geeft een leuke indruk hoe de ruimte kan zijn zodra deze is ingericht met meubels. Kan net wat meer sjeu geven aan je online presentatie.