Portfolio

Woninginrichting

volledige inrichting van een lege woning

Deze eengezinswoning was verkregen uit nalatenschap. De verkoper heeft de woning nagenoeg leeggehaald en alles lekker fris in de verf gezet. Met een tijdelijke inrichting krijgt elke ruimte een duidelijke functie en is de huiselijkheid er ook weer. Voor kopers veel makkelijker om zich er te zien wonen. 

Woninginrichting

volledige inrichting van een lege woning

Een woning van slechts 30m2 vormt voor een koper echt een uitdaging. Zeker als deze leeg is. Door de woning in te richten laat je zien dat eigenlijk een heel huis in het klein gewoon in de woning past. Een tweepersoonsbed, een zithoek met ook nog plaats voor visite en een eettafel bij het raam, zodat dze kan dubbelen als werkplek. Bekijk de video hier

Woninginrichting

volledige inrichting van een lege woning

Voor deze woning van 40 m2 was het beter om eerst de woning helemaal leeg te halen en vervolgens in te richten met huurmeubilair. Dit, om goed het gebruik van de ruimte te benadrukken. Met de plaatsing van meubels gaat de ruimte veel meer leven en gaan kopers zichzelf hier zien wonen. 

Woningfotografie

nieuwe foto's voor een aantrekkelijke reportage

Met veel plezier denk ik terug aan deze fotografie opdracht.  De jonge verkoopster had moedig aangegeven aan de makelaar dat ze haar woning op de foto’s niet optimaal tot zijn recht vond komen. De makelaar nam haar teleurstelling serieus en vroeg mij om een nieuwe fotoreportage te verzorgen. Bij het zien van de gemaakte foto’s had ik een idee waar het aan ontbrak. Dit heb ik zo goed mogelijk aangepast voor een aantrekkelijker beeld van deze woning. 

Restyling

restyling voor een beter beeld van de woning

Voor deze woning lag de uitdaging in de ronde vormen van de kamers. Ook waren sommige meubels wat gedateerd. De uitgesproken marmeren vloer en de fel rode accenten waren ook te veel aanwezig. Dus door het lichter te maken, de ronde vormen te omarmen en de inrichting te moderniseren ziet de woning er nu aantrekkelijker uit. Bovendien zijn alle ruimtes nu voorzien van een duidelijke functie. Ineens is deze woning voor een compleet gezin geschikt. Wat een verandering! Hier zijn naast de huur van sfeermakers ook tal van huurmeubels ingezet. Deze inventaris heb ik in eigen beheer, vraag naar de mogelijkheden. 

Huur van sfeermakers

Basic inrichting aanvullen met huurmeubels en accessoires

Een woning die nagenoeg leeg is opgeleverd nadat de huurder is vertrokken, heeft aandacht nodig. Een lege woning verkoopt niet. Door deze weer zoveel mogelijk in te richten, komen de ruimtes beter tot hun recht. Bedden en bureaus geven duidelijk aan hoeveel ruimte er in de kamer is. En het geheel ziet er zo veel uitnodigender uit. Deze inventaris heb ik in eigen beheer, vraag naar de mogelijkheden. 

Huur van sfeermakers

sfeermakers huren voor de puntjes op de i

Deze woning voelde wat kil door de keuze van materialen en het kleurgebruik. De zwartleren bank kreeg flink wat kussens en een plaid. De glazen tafel wat houtkleur. Het bed in de slaapkamer werd mooi opgemaakt. De kleine slaapkamer kreeg een studeerplek erbij. In de badkamer waren maar enkele accessoires nodig om wat meer sfeer te brengen.  

Styling on the spot

met ‘ouderwets’ meubilair toch een huiselijke sfeer neergezet

Met een ogenschijnlijk ouderwetse inrichting heb ik  toch een huiselijk gevoel aan deze woonkamer gegeven door echt een zithoek te creëren. De losse zitelementen hebben de kleur blauw met elkaar gemeen en dat geeft een gevoel van eenheid. Wat kunst aan de muur, bijzettafeltjes en wat groen uit de tuin maken het geheel af.  Bovendien leent de erker zich natuurlijk prima voor deze zithoek. Vandaar dat ik deze zithoek aan de voorzijde van de woning heb geplaatst, daar waar je tevens de woning binnenkomt. 

voor

gedateerde woonkamer voor restyling

na

gedateerde woonkamer na restyling

Online stylingadvies

advies op afstand: net zo waardevol

Omdat er zowel rood als blauw in de woning aanwezig is, adviseer ik om  één van deze als accentkleur te gebruiken. In dit geval rood. Ik adviseer wanddecoratie te ruilen zodat er harmonie in kleur ontstaat. Planten die vrij in de doorloop staan, laat ik naast de bank plaatsen. Evenals lectuurbakken die middenin de ruimte staan, geef ik een logische plek. Daar waar je ze gebruikt, naast de bank. De extra hoek in de woonkamer krijgt een duidelijke functie, door hier een fauteuil met tafeltje te plaatsen. Met de blik naar buiten, zodat je hier zo maar even kunt gaan zitten lezen.

Digitale restyling

als oplossing voor verouderde keuken of lege woning

Bij sterk verouderde keukens of een lege woning is een digitale restyling een oplossing. De koper krijgt zo toch een beter beeld van de ruimte als deze in de toekomst gemoderniseerd of ingericht zou zijn.