Over Karen

Ik ben de trotse eigenaar van het bedrijf Karen Luiken Woningstyling & Fotografie. Mijn bedrijf is gevestigd in Zaandam, een centrale plek om woningen in de gehele Zaanstreek maar ook de omgeving van Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Almere te voorzien van een optimale presentatie. Hiermee help ik eigenaren en makelaars bij het slim verkoopklaar maken van woningen. Door op een respectvolle manier jouw interieur in te zetten. Dit zodat een grote doelgroep enthousiast wordt om juist jouw woning te kopen. 

30 JAAR WERK- & LEVENSERVARING IN VOGELVLUCHT

Eerst heb ik 10 jaar van mijn werkende leven stellen en gezinnen geadviseerd in hun keuze voor de optimale vakantie. Om vervolgens in 2001 de overstap te maken naar zakelijke groepsreizen en incentive reizen.

Tijdens deze 18 jaar was het volledig maatwerk leveren van reizen een grote passie van mij. Zo heb ik tal van, vaak verwende, reizigers weten te verrassen met bijzondere activiteiten en belevenissen in binnen- en buitenland. Vervolgens kwamen daar evenementen bij en werden de gezelschappen groter en groter. Dit was vaak een flinke kluif, maar met een vast en hecht team wisten wij dit soort uitdagingen altijd het hoofd te bieden. 

In 2016 hing mijn gezondheid ineens aan een zijden draadje. Daardoor stond mijn hectische leven in één klap stil. Ik moest á la minute mijn leven aanpassen aan een agenda met tal van behandelingen i.p.v. reizen. Doordat ik mij volledig inzette voor herstel ben ik hier heel goed doorheen gekomen. Zo zette ik alles op alles om mijn oude leven weer op te pakken. Dat lukte me, maar in 2019 heb ik toch de overstap gemaakt naar een andere branche. 

Op dat moment kwam de makelaardij, een oude interesse, opnieuw bij mij op. Want, dit wilde ik ook altijd nog een keer doen; werkzaam zijn op een makelaarskantoor. Maar dat was er nog nooit van gekomen. In 2019 vond ik een leuk, klein kantoor dat direct voelde als een warme deken. Doordat ik mij volledig inzette om deze onbekende wereld snel eigen te maken, wist ik al binnen korte tijd van de hoed en de rand. 

WAARDEVOLLE KENNIS EN VAARDIGHEDEN

Al met al draag ik uit elke functie waardevolle kennis en vaardigheden met me mee. Luisteren en adviseren op het reisbureau. Maatwerk leveren en creatieve oplossingen bedenken bij het organiseren van groepsreizen en evenementen. Met daarnaast veel kennis van de makelaardij. Ik beschrijf hier verder hoe ik dit voor jou wil inzetten.

Dat heeft geleid dat ik in 2021 de kans heb gegrepen om mijzelf opnieuw uit te vinden. Tijdens de kleine 2 jaar in de makelaardij kwam ik in aanraking met professionals in het optimaal presenteren van woningen. Zo werd er in lege woningen een volledig interieur geplaatst. En vervolgens stijlvolle accessoires toegevoegd om de woonsituatie optimaal na te bootsen.  Met een professionele fotoreportage was er weer een prachtige woning klaar om op Funda gepresenteerd te worden. Ik dacht: dit wil ik doen!

Ik vond de opleiding Vastgoedstyling en Vastgoedfotografie en was direct enthousiast. Mijn uitdaging ligt vooral in het slim gebruikmaken van aanwezige meubels en accessoires om zo een optimaal resultaat neer te zetten. Ik heb gemerkt dat we allerlei spullen in huis hebben, waarvan we vaak het bestaan zijn vergeten. Deze gebruik ik om de verschillende ruimtes mooi aan te kleden. Bovendien vind ik het belangrijk om respectvol om te gaan met het bestaande interieur. Een klein boodschappenlijstje met aanvullingen is vaak het enige dat nog nodig is.  De opleiding tot vastgoedfotograaf heeft mij vooral die handvatten gegeven voor het maken van een mooie fotoreportage waarin de woning echt de hoofdrol speelt. 

Dus met al mijn eerdere ervaring en mijn nieuw opgedane kennis van  vastgoedpresentatie ben ik mijn eigen bedrijf gestart. 

DAT WAT JE VROEGER ZO LEUK VOND OM TE DOEN...

In mijn jeugd speelde ik met Barbies. Althans, ik speelde niet met ze, ik bouwde huizen voor ze. Door met stiften hele uitgebreide plattegronden te tekenen. Zou het dan toch waar zijn? Dat wat je vroeger al zo leuk vond om te doen, je uiteindelijk het meeste plezier geeft… 

De liefde voor woningen heeft dus altijd op de achtergrond gesluimerd. Die heb ik sinds kort tot bloei laten komen. Ik kijk er dan ook naar uit om bij jou aan de slag te gaan. Ook jouw woning verdient het om aantrekkelijk gevonden te worden door kopers! Plan een afspraak in om vrijblijvend kennis te maken. Door mijn enthousiasme voor dit vak ontvang je al meteen allerlei handige tips. 

Ik kijk ernaar uit!

Hartelijke groet,

Karen

leer mij kennen feitjes!

Karen Luiken vastgoedfotograaf

volg mij op instagram