Info makelaars

Optimale samenwerking met jou als makelaar

Mijn insteek is te zorgen voor een optimale samenwerking tussen de makelaar, de verkoper en de vastgoedstylist. Wij werken samen als een team om de woning op de beste manier te presenteren. Met mijn ervaring in de makelaardij weet ik wat erbij komt kijken als een woning in de verkoop gaat. 

JOUW BORDJE LIGT AL BEHOORLIJK VOL...

De makelaar is de onmisbare spil in het geheel, maar zijn/haar takenpakket is al veelomvattend. Als makelaar ben je juridisch, bouwkundig, strategisch en ook nog eens sociaal betrokken bij de verkoop. En dan komt daar ook nog eens de presentatie van de woning bij! Dat is vaak een tijdrovend en coachend karwei richting de opdrachtgever. Een deel van het werk waarop je als makelaar niet altijd zit te wachten. 

HULP BIJ DE VOORBEREIDINGEN OM DE WONING OPTIMAAL TE PRESENTEREN

VISITEKAARTJE VOOR JOUW BEDRIJF

Je krijgt dus als makelaar een optimaal gepresenteerde woning in portefeuille. Dat is tevens een mooi visitekaartje voor jouw bedrijf. Want dit trekt weer volgende verkopers om de verkoop van hun woning ook via jouw kantoor te laten verlopen. 

'FULL SERVICE' MAKELAAR

Door vastgoedstyling in te zetten zorgen we samen voor een soepele verkoop en een zo hoog mogelijke opbrengst. Dat levert blije en gerustgestelde klanten op. En jij als makelaar hebt weer een tool in handen om echt ‘full service’ te verlenen. Bovendien laat je zien dat je met de tijd meegaat en alles inzet om het beste resultaat voor jouw klant te behalen. Prijsverlagingen behoren dan echt tot het verleden. 

VOORTRAJECT AFVINKEN

Wil je ook in één keer het voortraject afvinken? Dit lukt het beste wanneer ik in een vroeg stadium betrokken word bij de plannen om de woning via jouw kantoor te verkopen. Dus zodra de klant met jouw kantoor in zee gaat, geef je aan dat verkoopstyling de woning bij een breder publiek aantrekkelijk maakt.

CONTACT MET DE OPDRACHTGEVER

Het is mogelijk om de klant door te verwijzen of om mij rechtstreeks contact te laten leggen met de klant. Dit laatste is soms wenselijk zodat je als makelaar geen kritiek op de woning hoeft te uiten. Ik begrijp dat dit gevoelig kan liggen. Als makelaar wil je de band met de klant vooral positief houden. Ik ben een onafhankelijke schakel, met mijn respectvolle benadering en tact leg ik de klant uit wat verkoopstyling voor de woning  betekent.

MAAK DE PRESENTATIE COMPLEET MET 360° FOTO'S, MEETRAPPORT EN WONINGVIDEO

Is de woning qua styling geheel klaar? Dan plan ik naast tijd voor de fotostyling en fotografie, ook direct tijd in voor het inmeten , maken van 360° foto’s en een woningvideo. Zo is bij deze laatste afspraak het volledige beeldmateriaal opgenomen en klaar voor uitwerking. Jij ontvangt als makelaar het uitgewerkte meetrapport incl. 2D en 3D plattegronden en het .fml bestand voor plaatsing op Funda. En natuurlijk de woningfoto’s, 360° foto’s en een woningvideo. 

PLAN VAN AANPAK EN BETALING

Ik maak in overleg met de verkoper een plan van aanpak en maak een inschatting van de benodigde tijd. Dan weet je als makelaar wanneer je de fotograaf kunt inplannen of, als ik ook de fotografie verzorg, wanneer de woning live kan gaan op Funda. Dan zet jij de data voor de bezichtigingsblokken in de agenda. Jij kunt je dan volledig gaan richten op het verkoopproces. De klant betaalt mijn diensten in principe rechtstreeks. In sommige gevallen kan het echter wenselijk zijn deze via het makelaarskantoor te laten verlopen. Dit als bijvoorbeeld de verkoper liever alle kosten bij de eindafrekening van de notaris verrekend ziet worden.

De optimale samenwerking tussen Karen Luiken Vastgoedstyling & Fotografie en jou als makelaar ziet er dan als volgt uit:

Ben je benieuwd of wij een match zijn en of dit voor jouw kantoor zou kunnen werken? Ik kom graag vrijblijvend bij je langs om mijn ideeën verder toe te lichten.