De vraagprijs van je woning verlagen? Of toch nog even niet? Je twijfelt.

De vraagprijs van je woning verlagen? Of toch nog even niet? Je twijfelt.

Als je woning al langere tijd te koop staat, komt er vaak een moment dat je twijfelt aan de gekozen strategie. Of je nu zelf op dat punt aankomt of bijvoorbeeld omdat je makelaar zegt dat er iets moet gebeuren om de verkoop op gang te krijgen. Jij krijgt dat onbehaaglijke gevoel: ‘is dat nú al nodig?’ Je baalt, jouw huis had toch zo verkocht moeten zijn? Jij hebt er al die jaren lekker gewoond, dus hoezo geen koper?
Je twijfelt . En dat is top! Dat jij twijfelt geeft aan dat je kritisch bent. Kritisch op je eigen inzet om de woning klaar te maken voor de verkoop. Maar ook op die van jouw makelaar. Want ook al heb je een top-makelaar in de arm, het kan zijn dat hij/zij (nog) geen verkoopstyling toepast. Dat het tot nu toe eigenlijk altijd wel lukte. 

Dit is wat je dan doet…

Huizen staan langer te koop, dat is een feit. Kopers hebben het lastiger om de hypotheek rond te krijgen. Allemaal waar. Maar er kan meer aan de hand zijn met jouw huis. Het moment van een prijsverlaging kan ook een moment van bezinning zijn op de strategie van de verkoop. Neem even een moment voor een check. Is jouw huis wel het ideale startershuis, gezinshuis etc.?

Het feit dat JIJ er hebt gewoond kan de kern van het probleem zijn

Je denkt waarschijnlijk niet snel aan het woordje JIJ bij de verkoop van je huis, maar het feit dat JIJ er hebt gewoond kan wel eens de kern van het probleem zijn. JIJ hebt namelijk de woning gebruikt zoals dat voor jou het fijnste wonen was. De kleinste kamer had jij ingericht als inloopkast, de zolder gebruikte je als vette gym en de andere slaapkamer was zo fijn ruim om de was in te doen. Heel begrijpelijk dat jij niet snapt waarom kopers wegblijven. Alles ziet er ook nog eens tiptop uit!

De fantasie van kopers laat vaak te wensen over

Helaas heeft een koper niet altijd meteen een beeld bij hoe zijn gezin in jouw woning kan leven. Hij heeft misschien wel 4 slaapkamers nodig, maar telt er bij jouw huis maar 1 of 2.
Tuurlijk als ze de plattegrond erop naslaan, tellen ze er wel minstens 4, maar zo voelt het niet. Ze scrollen door de foto’s met de inloopkast, de gym, de waskamer… hmm… toch nog maar even verder kijken. En weg zijn ze. Veel huizenkopers scrollen alleen door de foto’s en that’s it.

Het sein prijsverlaging als start voor een onafhankelijke blik

Het sein prijsverlaging is dus een goed moment voor een 3e onafhankelijke blik op jouw woning. Ik help als verkoopstylist woningverkopers met een ‘second opinion’ gesprek. Ik bekijk de volledige presentatie op Funda en zie vrijwel meteen of de woning optimaal aanspreekt bij kopers. Is écht aan alles gedacht? Dan is een prijsverlaging wellicht een goede volgende stap, dan is dat het gevolg van de huidige veranderingen in de woningmarkt. En nodig om de verkoop op gang te houden. Dat geeft dan rust en vertrouwen om op de koper te blijven wachten. 

Investering in verkoopstyling heb je écht zo terugverdient

Is er ruimte voor verbetering? Dan doe je er goed aan om dit alsnog aan te pakken. De investering voor een stylingadvies met bijvoorbeeld een opsomming van de aan te pakken zaken en nieuwe foto’s is laag en heb je écht zo terugverdient. Het doel van verkoopstyling is juist om de kosten voor jou laag te houden. Als stylist begrijp ik dat je niet wilt investeren in een woning die je toch gaat verlaten. Ik kom dan ook met oplossingen die je zelf, of met een beetje hulp, kunt aanpakken. Een dosis creativiteit is vaak het enige dat nodig is. Het is nog niet te laat om jouw vraagprijs te halen. Wacht nog even met de prijsverlaging, dat kan altijd nog…

Zo’n ‘second opnion’ iets voor jou?

Hoor je graag of er bij jouw woningpresentatie winst te behalen is? Dat jouw vraagprijs misschien gewoon nog haalbaar is? Laat mij dan vrijblijvend naar jouw huis op Funda kijken. Stuur me de link naar jouw woning via onderstaand contactformulier en ik kijk vrijblijvend met je mee. Heb ik een goed beeld? Dan neem ik meteen contact met je op om te bespreken wat je zou kunnen aanpakken. Dit om die gevreesde prijsverlaging nog even uit te stellen. 

Het is nog niet te laat voor de aantrekkelijke eerste indruk op Funda

Kies je ervoor om het e.e.a. aan te pakken aan jouw woningpresentatie op Funda? Dan profiteer je van het feit dat jouw woning dan weer als ‘nieuw’ aanbod bovenaan de zoekresultaten op Funda verschijnt. Jouw tweede kans op die aantrekkelijke eerste indruk dus. Wil je snel weer ‘live’ met je woning? Geen probleem. De aanpassingen zijn vaak binnen één dag te realiseren. Jouw woning staat binnen no-time weer online. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *