Tijd voor een nieuwe strategie?

Wat is er aan de hand?

Je woning staat op Funda, met mooie foto’s, en toch komt er niemand kijken. Jij bent er supertrots op. Hij is mooi afgewerkt, met fraaie details, mooie vloeren, alles strak in de stuc. Helemaal van nu. En toch is er maar heel weinig belangstelling. Je vraagt je af: wat is er aan de hand?

Tijd voor een nieuwe strategie

Dit overkwam één van de makelaars waarmee ik contact heb. Hij vroeg mij of ik met hem mee wilde kijken naar de presentatie op Funda. Dat deed ik heel graag natuurlijk!

De woning was door de projectontwikkelaar inderdaad fraai afgewerkt met goede keuzes qua stijl en afwerking, maar hij stond wel leeg. En dat zou zo maar eens het probleem kunnen zijn!

Ben ik nou in slaapkamer 1 of 2?

Ondanks de fraaie stijl en uitvoering zien kopers het dan niet. Zij zien zichzelf daar niet wonen. Ze zien niet hoe hun bank in de ruimte gaat staan, waar de eettafel komt, hoe de kamers het beste ingedeeld kunnen worden en hoeveel slaapkamers er eigenlijk precies zijn. Alle foto’s zien er nagenoeg hetzelfde uit. Zelfde vloer, zelfde wanden, ben ik nou in slaapkamer 1 of in 2?

Voor elke kamer een duidelijke functie

Mijn advies was dan ook: inrichten. Zorg dat elke kamer een duidelijke functie krijgt. Dat in één oogopslag voor de koper duidelijk is hoeveel slaapkamers er zijn en wie dus waar kan slapen. Dan gaan ze de woning ‘beleven’ en gaat hun fantasie wel stromen. Daar hebben ze echt een zetje voor nodig.

Eerst nog een tussenoplossing

Op dat moment vond de verkoper een volledige inrichting nog een brug te ver. Hij twijfelde over mijn stijl qua inrichting. Raakte niet overtuigd. Hij koos liever eerst voor een tussenoplossing die de makelaar had aangeboden: een digitale inrichting in de woning. Met mooie fotorealistische beelden van hoe het eruit kan zien. Uiteraard een oplossing die kan werken.

Aan de makelaar om de kopers mee te nemen in deze visie

Alleen voor de makelaar nog een flinke kluif. Om de kopers dan alsnog in deze visie mee te nemen als ze tijdens de bezichtiging in de lege woning binnen stappen. Ik hoop dat dit niet de beruchte valkuil gaat zijn. Uiteraard wens ik de makelaar heel veel succes en ik hoop oprecht dat het met deze strategie al lukt. De woning verdient snel een leuk gezin dat heerlijk van al deze fraaie ruimtes gaat genieten!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *