Kijken zonder kopen: dat is niet wat je wilt

KIJKEN ZONDER KOPEN: DAT IS NIET WAT JE WILT

Jouw woning staat al een paar weken online. Echter, het lukt nog (steeds) niet om een koper te vinden. Koper komen kijken zonder over te gaan op kopen. Wat is er aan de hand? 

IK GEEF JE EEN AANTAL ZAKEN WAAROP KIJKERS AFKNAPPEN...

Niet alle kopers beschikken over een flinke dosis fantasie om de voordelen van jouw woning in één oogopslag te zien. Dit zijn de afknappers: 
1. de woning staat overvol met (persoonlijke) spullen
2. de woning is niet schoon of ruikt niet fris
3. de muren hebben verschillende (opvallende) kleuren

GA AAN DE SLAG EN PAK DE AFKNAPPERS AAN

Heb jij bij één of meer punten een ‘ja’ dan geef ik je de volgende tips waar je in ieder geval zelf mee aan de slag kunt gaan:
1. ga flink opruimen en neem een voorsprong op de verhuizing (lees er over in mijn blog: https://www.karenluiken.nl/voorbereidingen/verkopen-is-verhuizen/ )
2. ga flink poetsen of laat dit professioneel doen
3. schilder muren in een warm witte kleur en voeg kleur toe als accent in accessoires

BEN JE BENIEUWD WAT JE NOG MEER ZELF KUNT DOEN?

Gebruik dan mijn gratis checklist. Met de checklist loop je alle ruimtes in jouw woning door en noteer je alles wat nog aandacht nodig heeft. Bovendien is er een handige afvinklijst om de moed erin te houden. Deze kun je hier aanvragen.

WIL JE NIET ALLES ZELF DOEN?

Een vastgoedstylist neemt het wegnemen van de zaken waarop kopers afknappen ‘next level’ door ook kritisch te letten op (achterstallig) onderhoud zoals bijvoorbeeld lekkende kranen, piepende deuren en groene aanslag. Verder geeft zij aan elke ruimte een duidelijke functie. Ook weet zij de ruimte zo in te delen dat obstakels geen loop en zichtlijnen belemmeren, zodat licht jouw woning volop binnenkomt. Maar naast de kunst van het weglaten zal zij juist weer warmte en huiselijkheid toevoegen, harmonie in kleuren aanbrengen en accessoires adviseren die dit effect vergroten.

DIT ALLES OM EEN PRIJSVERLAGING TE VOORKOMEN

Dit alles om een prijsverlaging te voorkomen. Want dat kan altijd nog…

misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *