Een psychologische prijs. Werkt dat wel?

JIJ HANTEERT EEN PSYCHOLOGISCHE PRIJS VAN €399.000 K.K. MAAR WERKT DAT WEL?

Dat is een Interessant gegeven dat Funda al in 2019 onder de loep heeft gehouden. In de retail werken prijzen eindigend op 99 of 95 heel goed. We lezen slechts het eerste deel voor de komma, dus gaan makkelijk over tot aankoop.

LUXE MERKEN HANTEREN AFGERONDE PRIJZEN

Want bij duurdere producten wil men wel verder kijken dan het eerste getal voor de komma. Dit pleit dan om jouw woning voor een rond bedrag te koop te willen zetten. Maar bij woningen is er nog een ander belangrijk gegeven.

DENK AAN DE ZOEKCRITERIA OP FUNDA

Een woning met een prijs van € 399.000 wordt gevonden door zoekers met een zoekopdracht tot € 400.000. Echter, de zoekers met een budget vanaf € 400.000 krijgen deze woning niet te zien. Verder blijkt uit hetzelfde onderzoek dat 15% minder gevonden worden, betekent 20% minder bezichtigingsaanvragen. Dan loop je al 2 op de 10 zoekers mis. Maar wat als de geschatte waarde van jouw woning in de huidige staat ergens tussen twee ronde bedragen van Funda inzit?

DAN IS ER NOG EEN ANDER GEHEIM WAPEN OM IN TE ZETTEN: VASTGOEDSTYLING

Probeer jouw woning te upgraden door heel kritisch te zijn. Is de presentatie écht optimaal? Is de woning écht schoon van binnen én van buiten, is het ruimtelijk en opgeruimd, is het licht en functioneel, zijn de kleuren op elkaar afgestemd, straalt het warmte en huiselijkheid uit? Als je één van deze vragen met nee hebt beantwoord, kun je zeker nog waarde toevoegen.

DENK AAN DE VOLGENDE ZAKEN OM AAN TE PAKKEN

Schilder bijvoorbeeld die felgekleurde wanden in een lichte teint. Daarnaast is het huren van opslagruimte om grote en zware meubels tijdelijk op te slaan slim. Verder voeg je accessoires toe voor net wat extra sfeer. Ook het tijdelijk inrichten van een leegstaande woning is een optie. Doordat je nog eens kritisch naar alle aspecten van de presentatie kijkt, kun je aan best veel knoppen draaien om jouw woning voor een strategische prijs te koop te zetten.

misschien ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *